Meniu Închide

Moldoveancă, sexolog în Elveția. A dezvăluit cele mai întâlnite probleme sexuale ale femeilor și bărbaților

Căsniciile fericite se bazează pe dragoste, prietenie și sexualitate, iar lipsa dorinței sexuale este un simptom al unei vieți de cuplu disfuncționale. Sexologul Natalia Pavalachi spune că în sexualitate nu există norme, iar dacă simțiți că această dorință a slăbit considerabil și unul sau ambii parteneri suferă – trebuie să mergeți la un medic sexolog clinician.

Cheia unei relații sănătoase o reprezintă comunicarea care nu înseamnă doar exprimarea unui sentiment. Trebuie să evităm frica și sentimentul de sfială provocat de anumite moravuri care mai persistă în societatea noastră. „Evitați să spuneți: aceasta nu se face, aceasta nu se zice, el/ea mă ia drept cine? Cuplurile care se iubesc și încearcă diferite poziții nu au complexe, li se deschid noi posibilități în viața intimă. De ce oamenii pot să se organizeze pentru a face mâncare, pentru a se ocupa de casă, copii, serviciu, dar e problematic să-și coordoneze o viață sexuală interesantă? Dacă știți că la ora 23:00 sunteți obosiți, credeți că mergând la culcare la ora asta dorința sexuală se va trezi în voi?”, menționează Natalia despre cum putem avea o viață sexuală împlinită.

Natalia Pavalachi. FOTO: profil facebook.com

Curajul de a face schimbări

Natalia Pavalachi este originară din Republica Moldova, iar de 10 ani locuiește și activează ca sexolog clinician în orașul Lausanne din Elveția. Curajul de a face schimbări și perseverența sunt două atribute care o caracterizează pe Natalia. Chiar dacă a făcut masteratul în drept umanitar la Geneva și un stagiu practic la Înaltul Comisariat pentru Drepturile Omului, femeia a înțeles că dreptul nu este domeniul în care vrea să lucreze. Înainte de a veni în Elveția, Natalia a absolvit facultatea de psihologie în Franța, de care era pasionată, motiv pentru care a decis să se specializeze în sexologie. În Elveția a obținut Certificatul de Studii Avansate în Sexologie la Universitatea din Geneva, a lucrat trei ani sexolog-asistent la un cabinet medical, iar de doi ani și-a deschis un centru medical și este liber-profesionist în sexologie clinică.

Secretele unei relații împlinite

În fiecare zi, aceasta consultă femei, bărbați și cupluri care se adresează cu diverse dificultăți, precum probleme de erecție, de ejaculare rapidă, imposibilitatea de a avea orgasm, dorință sexuală scăzută sau absența ei. Am ținut să aflu de la Natalia care sunt principalele probleme cu care se confruntă femeile. „Ele au dureri în timpul raportului sexual sau o lubrifiere slabă care denotă faptul că femeia nu a ajuns la un nivel de excitare suficient înnaintea penetrării. Imposibilitatea de a ajunge la orgasm – din cauza că multe femei nu-și cunosc bine corpul sau nu au erotizat suficient propriul corp. Un alt factor important este incapacitatea de a „trăi momentul”, de a lăsa toate grijile și stresurile într-o parte și a primi plăcere de la relația sexuală. Multe femei sunt într-o relație conflictuală cu corpul lor. E un fenomen universal. Ele sunt „specialiste” în a se vedea grase, urâte și necompetente, iar asta joacă un rol nefast în viața sexuală a femeilor. Eu le ajut să-și dezvolte feminitatea și capacitatea de a se considera frumoase”, subliniază Natalia Pavalachi.

Bărbații nu au apetit sexual

Moldoveanca noastră lucrează cu pasiune, iar în profesia sa nu e loc de plictiseală. Aceasta ajută oamenii să ajungă la o viață sexuală și relațională împlinită. La cabinetul ei vin tot mai mulți bărbați, afirmă Natalia, care nu mai au dorință sexuală. „Un bărbat care nu are dorință de a face dragoste, totuși, e un tabu în societatea noastră”, spune ea.

Natalia Pavalachi. FOTO: profil facebook.com

Referitor la problemele de cuplu, specialistul spune că cele mai multe dicultăți între parteneri încep de la conflicte care n-au fost rezolvate, cuvinte ofensatoare spuse la supărare, neînțelegri, stres, probleme de personalitate, lipsa educației sexuale și necunoaștere.

Elveția este o țară frumoasă, curată, cu oameni corecți și harnici. Viața în Elveția e scumpă, dar și veniturile sunt pe măsură, spune Natalia, care mai este pasionată de muzica folk și chitară. În timpul liber, aceasta nu uită să cânte melodii la chitară pentru prieteni și familie. Natalia își dorește să împărtășească cunoștințele acumulate în domeniul sexologiei prin consilierea oamenilor din Moldova.

5 Comments

  1. Lucia

    Bună ziua, vă rog mult să scrieți articole fără greşeli gramaticale şi nu scriți cuvinte incomplete.

    Mulțumesc,
    cu drag,
    Lucia.

    • Natalia Munteanu

      Bună ziua. E firesc să scrii cu litere scăpate un text de peste 4.000 de caractere. Dvs ați scăpat o literă într-o propoziție. O zi bună.

  2. Silviu

    Bună seara!am și eu o problemă cu ejacularea precoce,încă nu mi-am început viața sexuală,dar când ma masturbez ejaculez prea repede,as vrea sa îmi recomandați și mie un medicament benefic sau altceva.Mulțumesc!

    • Natalia Pavalachi

      Silviu,
      daca înca nu ai inceput viata sexuala deduc ca înca esti tinar. Ejacularea precoce (ejacularea in maximum 2 min) este o problematica des întilnita in adolescenta si virsta frageda cînd emotiile si hormonii sunt la maxim! E important cînd te masturbezi sa o faci în conditii bune, adica sa-ti acorzi timp pentru aceasta, sa nu o faci mecanic si repede. Atrage atentia la respiratia ta, respira adinc si miscati bazinul cind o faci. Încearca sa te relaxezi. Trebuie sa ajungi la o satisfactie nu atit de rezultat cît de proces. O alta greseala întîlnita frecvent la persoanele cu ejaculare rapida e faptul ca ei încearca sa contracte anusul pentru a nu ejacula, ceea ce are un efect contrar, muschii se contracta si ejacularea e si mai rapida.
      Sper ca am raspuns la întrebarea ta, poti sa-mi trimiti un email daca mai ai intrebari, la adresa: natalia.pavalachi@gmail.com

  3. Pingback:Articolul din Moldnova.eu – Sexolog online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.