Meniu Închide

Ştirile dimineţii: Parcări cu plată în Chișinău. Parteneriatul public-privat se decide în judecată

Viceprimarul Nistor Grozavu a semnat contractul de parteneriat public-privat pentru implementarea sistemului de parcări cu plată în Chişinău. Între timp, în instanţa de judecată sunt două litigii cu implicarea companiei care urmează să perceapă peste 100 de lei pentru o zi de parcare, iar participarea firmei cu fondatori din  Cipru şi Malta ridică mai multe semne de întrebare privind integritatea acestui proiect, scrie Ziarul de Gardă.

Publicația face o sinteză a subiectului privind decizia autorităților locale de a institui parcări cu plată în centrul Capitalei pe fundalul acuzațiilor mai multor consilieri și activiști precum că Primăria ar fi ajuns la o înțelegere cu o firmă fantomă.

În același context, primarul Dorin Chirtoacă a dezmințit că parcările cu plată vor fi amenajate în toate curţile din Chişinău şi că firma din Austria care a câştigat licitaţia nu există în realitate, scrie IPN.

Igor Dodon spune că jumătate din cele 782 de milioane de euro oferiţi Moldovei de către Uniunea Europeană au fost furaţi de guvernanţii proeuropeni de la Chişinău. UE susţine că nu ştie despre furtul fondurilor europene, iar Dodon ar trebui să informeze aurotităţile competente, relatează Radio Europa Liberă.

În Republica Moldova sunt nouă sate care au rămas fără locuitori, iar opt dintre ele sunt din nordul ţării. Arată datele recensământului din anul 2014, a observat Provincial.

Şoferul unui microbuz care aduce colete din Italia a fost oprit la ieşirea din satul Buţeni, raionul Hânceşti. Acesta a fost ameninţat cu o armă şi lăsat fără vehicul. Microbuzul a fost găsit de poliţişti, dar fără câteva colete, informează PRO TV Chişinău. 

Partidul Liberal rămâne fără doi deputaţi în Parlament. Artur Gutium şi Vladimir Cernat au anunţat că părăsesc formaţiunea, anunţă În Profunzime. În replică, liberalii i-au acuzat pe aceștia că ar fi fost atrași de democrați pentru a vota proiectul privind introducerea sistemului uninominal de vot pentru alegerile parlamentare.

Guvernul oferă suport financiar agricultorilor care au avut de suferit din cauza îngheţurilor din primăvara anului 2016, transmite de Radio Chişinău.

Utilizarea termometrelor, barometrelor, lămpilor fluorescente, dar şi a bateriilor şi produselor cosmetice care conţin mercur va fi interzisă în Republica Moldova începând cu anul 2020. Mai mult, va fi creată o întreprindere pentru prelucrarea deşeurilor, transmite TVR Moldova.

Satul Varniţa din raionul Anenii Noi a fost desemnat Capitala Tineretului 2017. Timp de un an localitatea va benefica de un program diversificat de activităţi de tineret, scrie Provincial.md.

Ploi şi temperaturi de până la 19 grade Celsius se aşteaptă astăzi pe teritoriul Republicii Moldova.

Banca Naţională a Moldovei a stabilit pentru astăzi un curs valutar oficial de 20,75 lei pentru un euro şi de 19,44 lei pentru un dolar american.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.