Meniu Închide

Știrile dimineții: Renato Usatîi a publicat filmul din care vor suferi mulți oficiali moldoveni

Primarul orașului Bălți, Renato Usatîi a publicat de dimineață un film din care mulți oficiali moldoveni ar avea de suferit, anunță agora.md. Politicianul anunțase încă acum câteva zile că va publica un film cu dovezi care nu pot fi fabricate, după ce în spațiul public au apărut print-screenuri cu pretinse conversații între Usatîi și activiști ai Partidului Nostru. Renato Usatîi încearcă prin acest film să arate că a fost acuzat pe nedrept în cazul tentativei de asasinat asupra bancherului Gherman Gorbunțov.

Peste 2000 de tone de deșeuri s-au acumulat pe străzile Chișinăului deoarece acestea n-au fost evacuate din Chișinău de vineri, 1 iunie. Premierul Pavel Filip a preluat inițiativa pentru că situația devine excepțională. „Am fost puși în situație să convocăm această Comisie pentru Situații Excepționale, în legătură cu problema critică din capitală, imposibilitatea evacuării deșeurilor.” După ședința guvernului de luni de la ora 21.30, șeful cabinetului de miniștri a anunțat că deșeurile vor fi evacuate de marți, 6 iunie, anunță trm.md

De Ziua Mondială a Mediului care s-a desfășurat pe 5 iunie ecologiștii au constatat că poluarea resurselor de apă și diminuarea lor de-a lungul ultimilor ani reprezintă una dintre cele mai grave probleme de mediu ale Republicii Moldova. Radio Chișinău transmite că solurile sunt sărăcite de substanțe hrănitoare, iar suprafața de împădurire este tot mai mică.

Nepoţii nenăscuţi vor avea dreptul la moştenirea bunicilor odată cu intrarea în vigoare a noilor modificări operate la Codul civil şi cadrul conex, anunță ipn.md. Aceștia vor avea calitatea de moştenitor subsecvent. Prevederea vine să protejeze averea bunicilor de părinţii cheltuitori, susţin autorii proiectului. Printre noutăţile ce vizează moştenirea se regăseşte apariția executorului testamentar care se poate ocupa de toate procedurile legate de moştenire, la dorinţa testatorului. Discuţii publice privind moştenirea şi dreptul internaţional privat au fost organizate la Ministerul Justiţiei.

Desfășurarea protestului societății civile de pe 11 iunie ar putea fi împiedicat de autorități, crede Igor Grosu, secretarul general al PAS. Acesta a declara pentru tribuna.md că vin să protesteze împotriva fărădelegilor pe care le comite guvernarea. În timp ce oamenii au pensii mizere, guvernarea se ocupă de salvarea propriului partid. Președintele PLDM, Viorel Cibotaru a spus pentru aceeași publicație că protestul va ajuta opinia internațională să înțeleagă mai bine situația din Moldova.

Uniunea Salvați România (USR) face apel ca autoritățile române să suspende ajutorul financiar pentru Republica Moldova și „să nu abandoneze Republica Moldova într-un moment atât de important” scrie hotnews.ro. USR a declarat că este alături de cetățenii din Republica Moldova care protestează față de modificarea sistemului electoral.

Alla Pugaciova și Maxim Galkin au primit cetățenia Ciprului, astfel pe lângă cetățenia rusă aceștia sunt și cetățeni europeni, transmite noi.md „Pe 25 mai, în Nicosia, Alla și Maxim au primit deja pașapoarte europene” a declarat presei ruse avocatul Simon Poghosyan, angajat al vedetelor. „Abii au dublă cetățenie”.

Astăzi vremea va fi frumoasă, cu cer însorit în centrul și sudul țării. La nord vor apărea nori. Temperaturile  vor varia între +18 și +20 grade celsius dimineața, iar pe parcursul zilei vor urca până la +27 grade.

Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs valutar de 18,26 lei pentru un dolar, 20,53 lei pentru un euro, 4,49 lei pentru un leu românesc și 32 bani pentru o rublă rusească.

9 Comments

  1. miroslav

    screenshoturi desenate de FSB?))) te-n morti… probabil dupa aparitia emailurilor lui de ieri, a si avut ceva timp ca sa mai modifice din mesajele pe care dorea sa le prezinte, si de aia i-a luat atata timp…

  2. Vova

    Nu am văzut nimic în acest film înafară de relațiile lor amicale cu Gherman Gorbunțov și cum practic s-a subînțeles că el ar fi încercat să-l omoare!

  3. venea

    și în final acest clip nu am văzut nimic senzațional, niște capturi, care probabil nu vom fi în stare să le controlăm proveniență, un fel de photoshop ieftin, bun pentru propagandă

  4. Botnariuc

    Sufara Usatii, de aia si face asa desene animate. Eu ma intreb de unde atiti bani legali are el ca indrazneste sa ne spuna ca el este inger in ograda criminala de la Moscova ,

  5. Teodor

    Screenuri desenate pot face si eu. N-am vazut nimic interesant. Defapt, nici nu ma asteptam la ceva interesant din partea acestui BALABOL.

  6. Vasile

    Un căcat de film fără nici o probă, fără nici o dovadă, doar niște insinuări, caroci Usatîi cu acest film și-a terminat singur cariera politică!

  7. Gicu

    screenshot-urile din mesageria lui Usatii cica erau desenate, da acestea prezentate de el noi ar trebui sa le credem veridice? Chiar ne are pe toti de idioti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.