Meniu Închide

Știrile dimineții: Soldații ruși, dislocați în stânga Nistrului, vor să plece din Moldova

Majoritatea militarilor ruși din cadrul Grupului Operativ al Trupelor Ruse din regiunea transnistreană au cerut Moscovei permisiunea de a părăsi teritoriul, scrie Pavel Păduraru în Timpul. Autorul citează surse din cadrul Comisiei Unificate de Control, care au dezvăluit că prezența soldaților ruși în Transnistria a devenit o povară din cauza că s-au trezit izolați ca urmare a conflictului ruso-ucrainean.

Un incident dezastruos a avut loc în această noapte în Capitală, potrivit publika.md. Pereții unei clădiri situate în sectorul Râșcani au început să se dărâme după ce în zona din apropiere au demarat lucrările de construcție a unui imobil. La fața locului a venit și primarul Dorin Chirtoacă. El a precizat că este vorba despre un teren privat care aparține băncii aflate în clădirea a cărei pereți s-au dărâmat și care a fost vândut de câtre reprezentanții acesteia. Primarul a anunțat că vor fi efectuate verificări.

Guvernul a aprobat, ieri, 8 iunie, numirea în funcție a șase ambasadori. Astfel, Oleg Țulea va conduce misiunea diplomatică a Republicii Moldova în Croația, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Dumitru Braghiș – în Tadjikistan, Ștefan Gorda – în Albania, Veaceslav Dobândă – în Suedia, transmite publika.md.

Ziua Eroilor Români va fi comemorată astăzi la cimitirul ostașilor români de la Țiganca. Ceremonia, care va începe la ora 11:30, este organizată de Ambasada României la Chișinău, Ministerul Apărării și Mitropolia Basarabiei, scrie deschide.md.

Moldovenii se vor revolta dacă unele aspecte ale politicii bugetar-fiscale pentru anul curent nu vor fi revizuite, a declarat ex-ministrul Finanțelor, Mihai Manole. Potrivit IPN, Manole s-a referit, în acest context, la impozitul diferențiat pentru imobile și înregistrarea imobilelor aduse din străinătate.

Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Înălțarea Domnului sau Ispasul, care este marcată în fiecare an la 40 de zile de la sărbătorile de Paști, într-o zi de joi. Scriptura scrie că Isus Hristos s-a înălțat la ceruri la 40 de zile de la înviere, în prezența a doi îngeri și în văzul Apostolilor. În această zi creștinii se salută cu „Hristos s-a înălțat” și „Adevărat s-a înălțat”.

Banca Națională a Moldovei a afișat astăzi un curs oficial pentru euro de 22,47 de lei, cu un ban mai mult decât ieri, iar pentur un dolar – de 19,75 de lei, în scădere cu 2 bani. Leul românesc poate fi tranzacționat cu 4,98 de lei, hrivna ucraineană – cu 79 d ebani, iar rubla rusă – cu 30 de bani.

Timpul va fi frumos astăzi, cu cer parțial acoperit cu nori, fără precipitații și cu temperaturi ce vor varia între 20 și 24 de grade Celsius cu plus, în timpul zilei, și între 6 și 11 grade Celsius cu plus, în timpul nopții.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.