Meniu Închide

Ştirile dimineţii: România va construi un nou gazoduct către Republica Moldova

România va construi un nou gazoduct către Republica Moldova care costă peste 131 milioane de euro, iar lucrările vor începe în anul 2019. Ministerul Energiei de la Bucureşti a emis autorizația de construire a conductelor de transport al gazelor naturale pe ruta Onești-Gherăști și Gherăști-Lețcani. Cele două conducte, cu o lungime totală de 169 kilometri, urmează să fie conectate la gazoductul Iași-Ungheni. Proiectul mai prevede și construirea a două stații de comprimare, în localităţile Onești din judeţul Bacău și Gherăști din jududeţul Neamț, anunţă TV8.

FISC-ul va verifica de unde vin banii donatorilor Partidului Democrat din Moldova. Comisia Electorală Centrală a cerut să fie verificate donaţiile care depăşesc suma de 75.000 de lei. Precizăm că PD a obţinut în primul semestru circa 30 milioane de lei, scrie Deschide. 

Numărul moldovenilor aflaţi la muncă în Rusia continuă să scadă. La 1 iunie 2017 în Rusia lucrau 430.750 de persoane în scădere cu 67.000 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016. Este cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani, arată datele prezentate de RANEPA, relatează Mold-Street.

Asigurările RCA şi Carte Verde se scumpesc. Poliţa de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto va costa 760 de lei. Şoferii care circulă peste hotarele ţării vor plăti mai mult pentru Cartea Verde: zona 1 este de 38 de euro, pentru zona 2 vor plăti 260 de euro, iar pentru zona 3 – 580 de euro, transmite Jurnal.

Grupul operativ de trupe ruse (GOTR) a desfășurat noi exerciţii militare în regiunea separatistă transnistreană a Republicii Moldova. Experții IDIS „Viitorul” atrag atenția că aplicațiile militare ale GOTR pe teritoriul Republicii Moldova au loc în paralel cu aplicațiile comune ale Rusiei și Belarus Zapad-2017 și văd în acest lucru o încercare de intimidare atât a Republicii Moldova, cât și a Ucrainei, informează Radio Europa Liberă. 

Astăzi începe Reuniunea Teatrelor Naţionale, ediţia a III-a. Evenimentul teatral are loc la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău unde timp de 12 zile vor fi prezentate spectacole jucate de trupele de teatru din Bucureşti, Sibiu, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Chişinău, Cahul şi Bălţi.

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău, în parteneriat cu Primăria Chișinău, vernisează expoziția „George Enescu – personalitate a culturii românești și universale”. În această seară, începând cu ora 18:00, la Filarmonica Naţională din Chişinău va avea loc un concert de muzică clasică în cadrul Festivalului „George Enescu” care se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti. Intrarea este liberă.

Centrul Naţional Anticorupţie lansează astăzi campania națională de informare şi sensibilizare publică despre măsurile de prevenire a corupției.

Astăzi în Republica Moldova se aşteaptă ploi şi temperaturi de până la 25 grade Celsius.

Banca Naţională a Moldovei a stabilit pentru astăzi un curs valutar oficial de 21,15 lei pentru un euro şi de 17,64 lei pentru un dolar american.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.