Meniu Închide

Știrile dimineții: Alegerea lui Dodon la Președinție a fost „o istorie murdară”

Primarul satului Capaclia, raionul Cantemir, Alexandru Busuioc, a vorbit într-un interviu pentru Radio Europa LIberă, despre presiunile asupra aleşilor locali, depopularea ţării şi calea pe care merge Republica Moldova.

Acesta a dat de înțeles că alegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte în 2016 a fost „o istorie foarte murdară, foarte urâtă”, dar nu a oferit mai multe detalii. „Poate o să vorbim cu alte ocazii. Mai ales după 2018, foarte mulți primari o să poată să vă spună atunci cum a fost ales și dl Dodon…”. Acesta a adăugat că „astăzi, primarii sunt reduși la tăcere”.

Pavel Filip nu-și dorește să fie prim-ministru, a dat de înțeles șeful său de partid, Vlad Plahotniuc într-un interviu pentru Moldpres. „Nu am vorbit niciodată despre cât de greu a fost să-l convingem să accepte funcția în 2016, nici despre cât de puțin își dorește el această funcție. Mulți au speculat că urmează să fie schimbat, că urmează să merg eu premier. Chiar și zilele trecute s-a insistat pe această teză falsă, dar nimeni nu știe ce lupte am dus ca el să accepte această funcție. Repet, noi l-am dorit și în continuare îl dorim în acest post înalt, fiindcă știe să fie profesionist și responsabil”, a comentat liderul PD.

Mai mulți chișinăuieni nu și-au primit compensația pentru căldură și vor fi nevoiți să achite integral factura pentru noiembrie, transmite TV8. Primăria și  SA „Termoelectrica” au stabilit ca facturile ce urmează a fi emise pentru luna decembrie să fie mai mici și să conțină recalculul compensaţiilor pentru luna noiembrie.

Muncitorii care lucrează cu ziua vor putea fi angajaţi oficial, proiectul de lege care reglementează activitatea zilierilor fiind votat în lectura a doua de Parlament. Astfel, zilierii vor avea posibilitatea să încheie contracte cu angajatorii pentru o perioadă de 3 luni, transmite publika.md.

Parlamentarul liberal-democrat Vadim Pistrinciuc crede însă că acest proiect va introduce o formă de sclavagism modern și deschide oportunități pentru corupție, citat de Agora.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a respins candidaturile la funcţiile de miniştri şi de vicepremieri, propuse marţi, 19 decembrie, la un briefing de presă de către liderul PD, Vlad Plahotniuc. Într-o postare pe o reţea de socializare, şeful statului a scris că nu va accepta însă noile candidaturi pentru componența Guvernului, transmite IPN.

Cer noros cu temperatura maximă de 1 grad Celsius se așteaptă astăzi în Capitală.

Cursul valutar, conform ratelor stabilite de BNM:

USD – 17,18 lei
EUR – 20,38 lei
UAH – 61 bani
RON – 4,39 lei
RUB – 29 bani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.