Meniu Închide

Știrile dimineții: Separatiștii de la Tiraspol vor deschide 24 de secții de votare pentru alegerile din Rusia

Pe teritoriul regiunii separatiste Transnistria ar urma să fie deschise 24 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă, care se vor desfășura pe 18 martie. Novostipmr.com precizează că e vorba de deschiderea cu două secții mai multe față de scrutinul parlamentar pentru Duma de Stat din 2016. Recent, șeful „comisiei electorale centrale” de la Tiraspol s-a întâlnit cu conducerea și personalul Ambasadei Rusiei în Moldova, după care au fost verificate locațiile secțiilor pentru votare.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, care exercită temporar interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova, va semna astăzi decretele de învestire pentru miniștrii desemnați. De asemenea, Candu va promulga și așa-numita Lege anti-propagandă, fiind vorba despre modificarea și completarea Codului audiovizualului. Evenimentul va avea loc la ora 10:00 la Reședința de Stat.

La o tonă de fructe exportate în UE revin 10 tone exportate în CSI – este una din concluziile la care a ajuns Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Instituția a realizat un clasament al principalilor indicatori ai anului agricol 2017, analizat de Mold-street.com. O altă realizare este că în anul trecut pentru prima dată s-au exportat cireșe pe piața din UE și pentur prima dată au fost depășite cotele de export facilitat de prune.

Consiliul Concurenței de la Chișinău a cheltuit în anul 2017 peste 4 milioane de lei numai pentru a achita chiria sediului în care activează, scrie Curentul.md cu referire la planul de achiziții pentru anul 2017.

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) urmează să aibă un nou președinte, care va fi ales astăzi, scrie Ziarul de Gardă. Mandatul lui Mircea Roșioru, actualul șef al organizației colegiale a procurorilor, a expirat. Sursa mai precizează că acest subiect este primul pe ordinea de zi a ședinței care începe la ora 10.00. Mandatul președintelui CSP este de 4 ani.

Vremea se răcește. Temperatura nu va depăși astăzi +5 grade Celsius.

La casele de schimb valutar un dolar va costa 17,07 lei, iar un euro – 20,37 lei.

 

1 Comment

  1. werf3r4tg

    Si unde e domnul Dondon , baba Zina ???????????? De ce acuma nu covitaie ca atenteaza la suveranitatea tarii ?????????????? Ca este o ilegalitate din partea rusiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.