Meniu Închide

Scăderi de salarii și conflicte din cauza limbii ruse. Ziua 103 de război în Ucraina

  1. Informațiile oficiale ale Kievului cu privire la recuperarea teritoriului în Severdonețk nu sunt foarte precise, forțele ucrainene ar mai controla doar zona industrială a orașului. Comandantul batalionului Svoboda care luptă în Severodonețk a afirmat că este nevoie de o suplimentare a artileriei și blindatelor pentru a putea rezista.

 

  1. În regiunea Donețk rușii au ocupat localitatea Sviatogorsk, însă nu au reușit să traverseze râul Doneț. În general rușii sunt opriți pe malul stâng al râului, toate încercările de traversare au fost respinse.

 

  • analiză a Băncii Naționale a Ucrainei arată că salariile ucrainenilor au scăzut pe perioada războiului cu până la 50% în mediul privat și doar 54% din companiile private își pot plăti angajații integral și la timp. Cele mai mari scăderi de salarii au fost înregistrate în domeniile mineritului și construcțiilor. Au crescut salariile șoferilor, medicilor, farmaciștilor. Parte din bugetari au suferit o reducere cu 30% a salariilor.

 

  1. În regiunea Zaporojie administrația instalată de forțele ruse intenționează să naționalizeze intreprinderile locale deținute de oamenii de afaceri ucraineni Rinat Ahmetov, Igor Kolomoisky și Viktor Pinciuk. Peste 70.000 de cetățeni ai regiunii Zaporojie aflată sub ocupație rusă ar fi solicitat obținerea cetățeniei ruse.

 

  1. În regiunile din vestul Ucrainei a fost înregistrată o creștere a conflictelor dintre localnici și refugiații veniți din est, de cele mai multe ori conflictele pornesc de la folosirea în spațiul public a limbii ruse, au fost cazuri în care muzicanții stradali care cântau în rusă au fost bătuți.

 

  1. Secretarul Consilului Național pentru Apărare al Ucrainei Alexei Danilov a declarat pentru Financial Times că pentru o contra-ofensivă Kievul are nevoie de 6 brigăzi noi de circa 25.000 de militari care să fie dotate integral, sute de rachete și piese de artilerie, avioane și tancuri.

 

  1. Militarii din batalionul Azov care se află în captivitate în republica separatistă Donețk riscă pedeapsa cu moartea în cadrul proceselor pentru crime de război care le sunt înscenate. Kievul a recunoscut că peste 2.500 de militari ucraineni au fost capturați la Mariupol.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.