Meniu Închide

Știrile dimineții: Unioniștii pot să propună un candidat bun la prezidențiale

Adepții unioniștilor din Republica Moldova se vor compromite și vor reduce perspectivele de creștere a acestui curent dacă vor fi dispersați la alegerile prezidențiale.

„Dacă majoritatea partidelor nu prea au din ce alege, atunci când discută despre posibile candidaturi la Preşedinţia ţării (chiar dacă în public declară că au mai mulţi candidaţi destoinici şi cu şanse reale), atunci unioniştii chiar nu se confruntă cu această problemă (…)”, scrie Igor Volnițchi într-un articol pentru Tribuna.

În cadrul Primăriei Chișinăului unii funcționari dețin funcții de conducere mai mult de 10 ani și locuiesc în imobile de lux în Capitală. Ziarul de Gardă amintește că Eli­fe­rie Haruţa este unul din cei mai lon­ge­vivi fun­cţio­nari ai Pri­mă­riei Chi­şi­nău, fiind şef al „Aso­ci­a­ţiei de Gos­po­dă­rire a Spa­ţi­i­lor Verzi” de mai bine de 10 ani. Haruţa este pro­pri­e­ta­rul a două case, care valo­rează mili­oane de lei, una din­tre ele fiind ampla­sată chiar în cen­trul capi­ta­lei. Şi alţi direc­tori de între­prin­deri muni­ci­pale deţin, împre­ună cu fami­li­ile lor, imo­bile de lux în Chi­şi­nău.

Ultimul atlet moldovean care a evoluat în ultima zi a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janiero, Roman Prodius, s-a clasat pe locul 105 la proba de maraton, transmite Agora.

La Chișinău a fost dezvelit monumentului lui Papa Ioan Paul al II-lea, transmite IPN. Monumentul a fost inaugurat duminică, 21 august, în faţa Catedralei Romano-Catolice „Providenţa Divină” din Capitală. Ceremonia a fost organizată de către Ambasada Republicii Polone la Chişinău şi Episcopia Romano-catolică.

Vremea caldă se menține în Republica Moldova, conform previziunilor meteorologilor. Totuși, pentru începutul acestei săptămâni sunt posibile ploi cu descărcări electrice. Astăzi, temperatura nu va coborî mai jos de +31 grade Celsius.

Dolarul, euro și leul românesc sunt mai scumpe astăzi, conform ratelor oficiale stabilite de Banca Națională a Moldovei. Astfel, un dolar poate fi cumpărat cu 19,76 lei, un euro – cu 22,38 lei, iar un RON trece de pragul  de 5 lei și costă 5,01 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.