Meniu Închide

Știrile dimineții: au venit banii din România pentru Republica Moldova

Prima tranșă de 60 milioane de euro din împrumutul acordat de România a ajuns în conturile guvernului Filip, iar azi începe vizita premierului Cioloș la Chișinău.

Premierul Pavel Filip susține că acordarea acestui împrumut reprezintă o confirmare a faptului că guvernul condus de el și-a îndeplinit angajamentele de reformă. „Toate angajamentele asumate în ianuarie au fost îndeplinite, vorbim aici și de acele măsuri asumate în discuția cu dl Cioloș, dar și foaia de parcurs. Vom continua exact în aceeași direcție și în a doua jumătate a acestui an”, a declarat Filip (Agora).

Analistul Armand Goșu nu este convins de faptul că Guvernul Republicii Moldova a respectat foaia de parcurs și consideră că banii din România au venit pentru evitarea unei situații dificile la graniță (Europa Liberă).

Platforma DA susține că la Chișinău se pregătește fraudarea alegerilor deoarece numărul alegătorilor cu drept de vot din Republica Moldova variază în funcţie de entitatea care face calculele. Partidul Platforma DA susţine că în 2016 avem, în acest sens, 2 milioane de alegători. OSCE, în 2014 spunea că avem puţin mai mult de 3 milioane. CEC, în aceeaşi perioadă, estima că baza electorală este de 3.226.446 de votanţi dintre care 2.800.827 incluși pe listele electorale. PPDA a lansat un apel către OSCE și organismele internaționale să exercite presiuni asupra Guvernării, acuzând autoritățile de tentativă de fraudare a de proporții a alegerilor prezidențiale. (Deschide)

Banca Națională a stabilit pentru astăzi un curs de 22 de lei şi 29 de bani pentru un euro, cu 11 bani mai puţin decât ieri. Valoarea dolarului american îşi menţine poziţia şi este cotat la 19 lei şi 76 de bani.

Vremea va fi determinată la Chișinău de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. Cerul va fi variabil, îndeosebi fără precipitații. Vântul va sufla din nord, moderat până la puternic, izolat cu intensificări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.