Meniu Închide

Rusia violează granițe, tratate și drepturile omului. Planul american pentru Moscova

”Violările rusești ale granițelor, tratatelor și drepturilor omului” s-a intitulat prezentarea făcută ieri de Victoria Nuland în fața comisiei pentru afaceri externe din Senatul Statelor Unite. Adjunctul secretarului de stat SUA pentru afaceri europene a făcut și un rezumat al intențiilor americane față de Rusia, conform unui comunicat al Departamentului de Stat.

Victoria Nuland - sursa foto.
Victoria Nuland – sursa foto.

Victoria Nuland a rememorat faptul că SUA au căutat să aibă o relație constructivă cu Rusia, însă după 2014, invazia Ucrainei a distrus orice fel de iluzii referitoare la dorința Kremlinului de a respecta legile internaționale sau regulile instituțiilor din care Moscova face parte.

În privința Rusiei abordarea noastră este mai întâi să descurajăm alte agresiuni prin afirmarea forței și unității aliaților noștri, în al doilea rând să reducem vulnerabilitățile prietenilor și aliaților noștri care se confruntă cu presiuni și amenințări rusești; în al treilea rând să cooperăm cu Rusia atunci când prioritățile noastre de securitate națională se aliniază; în al patrulea să susține legături cu poporul și oamenii de afaceri din Rusia pentru a conserva potențialul unei relații mai constructive în viitor. (Discursul integral al Victoriei Nuland)

Aflată la Moscova pe 18 mai, Victoria Nuland a afirmat că SUA vor fi dispuse să ridice sancțiunile la adresa Rusiei – instituite de Washington ca urmare a acțiunilor Moscovei în Donbas (estul Ucrainei) – numai dacă acordurile de la Minsk vor fi transpuse integral în practică. În același timp, Nuland a avertizat că SUA nu vor recunoaște alegerile din Donbas (estul Ucrainei — teatrul conflictului armat între trupele guvernamentale ucrainene și separatiști proruși) dacă acestea vor veni în contradicție cu acordurile de la Minsk. Ea a ținut să sublinieze în același context că implementarea prevederilor acestora va avea un impact pozitiv asupra relațiilor dintre Rusia și SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.