Meniu Închide

Destinațiile cele mai exotice și de lux alese de moldoveni pentru a se odihni: Mauritius sau Seychelles

Cetățenii „celei mai sărace țări din Europa” nu se zgârcesc atunci când își aleg destinația de vacanță. Unor moldoveni le place să-și hodinească trupul pe cele mai exotice plaje din lume și în fiecare an tot mai mulți aleg să viziteze Insulele Maldive, Mauritius sau Insulele Seychelles din Oceanul Indian. 

Plajă din Mauritius. Sursa foto

Este lesne de înțeles că aceste vacanțe valorează mii sau zeci de mii de euro în cazul în care este o vacanță petrecută cu întreaga familie. Consultanții în turism explică însă că destinațiile în sine nu sunt deloc scumpe. „Toți banii se duc pe biletele de avion”, spun aceștia în unison. De altfel, prețurile sunt, în unele cazuri, aceleași ca și pentru alte destinații de vacanță mai „modeste” precum Turcia sau Grecia.

Moldovenilor le place luxul

O agenție de turism din Chișinău propune o listă impresionantă cu destinații care de care mai exotice. Locuri precum insulele Maldive, insulele Seychelles, Vietnam, Mauritius, Mexic sau Republica Dominicană se află la…câteva mii de euro distanță și o întâlnire cu agentul de turism. Pentru turiștii leneși și fără abilități organizatorice o agenție de turism este opțiunea perfectă. „Dintre toate destinațiile noastre cea mai scumpă o reprezintă totuși Insulele Maldive. Două persoane vor plăti cam 5.000 de dolari. Republica Dominicană, Vietnam și Mexic nu sunt foarte solicitate. Cam 5% din clienții noștri aleg aceste țări”, spune Adriana, agent de turism.

Plajă în Thailanda. Sursa foto

Destinațiile clasice printre moldoveni precum Turcia, Grecia și Bulgaria sunt acum surclasate de Emiratele Arabe Unite. „Dubai este cea mai bine vândută destinație, în special iarna, pentru că acum este mult prea cald. La fel de solicitată este Thailanda și Sri Lanka”, precizează reprezentanta agenției de turism.

Exotic și scump, dar fără all-inclusive

Poate părea paradoxal, însă în cele mai scumpe și luxoase hoteluri, turiștii nu beneficiază de regimul all-inclusive atât de apreciat în Grecia și Turcia. „În aceste destinații exotice prețurile sunt destul de mici, de fapt. Viața nu este scumpă. De aceea turiștii preferă să ia micul dejun la hotel, iar în rest, să mănânce în oraș, în tavernele localnicilor”, explică Adriana. Așadar, destinațiile în sine sunt ieftine luând în considerație prețul hotelurilor și a hranei. Ceea ce îi stoarce de bani pe moldoveni sunt biletele de avion care pot ajunge și la 2.000 de dolari dus-întors. Zboruri directe din Chișinău nu sunt, deci moldovenii vor face cel puțin o escală până a ajunge în Thailanda, Mexic ori Goa, India.

Turiștii din Republica Moldova nu zăbovesc pe plajele exotice mai mult de 7 zile. „O săptămână sau maxim 10 zile. Atât stau turiștii noștri în vacanță. Foarte rar se întâmplă ca cineva să-și ia o vacanță de două săptămâni. De obicei, pentru astfel de destinații exotice optează cuplurile, în special cei proaspăt căsătoriți care merg în luna de miere. Sunt și familii. Persoanele în vârstă nu prea aleg astfel de vacanțe”, povestește Adriana.

Plajă în Dubai. Sursa foto

Moldovenii au prins gustul destinațiilor exotice

Un hotel de 5 stele în Maldive în care să petreci 7 zile și să ai doar micul dejun inclus costă între 1.400 și 1.700 de euro pentru o singură persoană. Pentru 9 zile pe plajele din Mauritius într-un hotel luxos se plătește peste 2.000 de euro. Pentru o săptămână pe Insulele Seychelles din Oceanul Indian moldovenii plătesc cam 1.700 de euro, în funcție de hotelul ales.

Reprezentanta unei alte agenții de turism spune că moldovenii preferă să meargă în vacanțe exotice atunci când în țară este ger. „Acum în Emirate este prea cald, iar în Asia plouă mult. Atunci când la noi e iarnă, la ei vremea este perfectă. Din an în an tot mai mulți aleg destinații de vacanță exotice. Oamenii învață să călătorească și să se odihnească”, afirmă un agent de turism.

Cancun, Mexic. Sursa foto

Vacanțe pentru cei „care-și permit”

În lista destinațiilor pipărate se înscrie și Mexic, Argentina, Cuba sau Republica Dominicană. „În Mexic obiectivul cel mai căutat este orașul Cancun cunoscut pentru plajele sale. Iarna asta am avut trei cupluri care au mers acolo. Cred că cel mai puțin întrebată destinație este Cambodgia. De obicei, all inclusive se oferă în hotelurile din Republica Dominicană. În Thailanda, nu prea există astfel de oferte. Pentru că nu avem zbor direct, iar de curse charter nu poate fi vorba, biletele sunt destul de scumpe”, confirmă agentul de turism. Se pare că moldovenii nu se prea aventurează să meargă în croaziere. „Mulți întreabă de croaziere, însă foarte puțini se decid. Le este teamă”, afirmă reprezentanții agențiilor de turism.

Sunt și agenții de turism care se feresc de destinațiile exotice. Sergiu Todorov, care deține o agenție de turism, spune că nu renunță la destinațiile tradiționale precum Ucraina, Bulgaria, Turcia și Grecia.

„Mai puțin ne axăm pe destinații exotice. În primul rând, ele sunt pentru o nișă de oameni. Un grup restrâns care își permite asemenea escapade. Nu se vând atât de bine încât să ne orientăm către ele. Biletul de avion este cel mai scump, mai ales că Biletul ajunge la 1.000-1.500 de dolari tur-retur. Mai ales că zbor direct nu este, iar un zbor charter nu se poate organiza”, punctează Sergiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.