Meniu Închide

Știrile dimineții: Cum vor fi împărțiți banii din Sănătate

Ministerul Sănătății a decis cum vor fi împărțiți banii din fondul asigurărilor obligatorii pentru anul 2016. În acest an, autoritățile planifică venituri și cheltuieli în sumă de 5,8 miliarde de lei. Agora.md scrie spre ce domenii vor fi direcționate cele mai mari sume.

Tot Agora.md face un rezumat al reportajului postului american de televiziune Fox34 despre prezența militarilor americani în Republica Moldova și participarea acestora la exercițiul „Dragon Pioneer 2016” alături de soldații Armatei Naționale a Moldovei. Jurnaliștilor de peste Ocean nu le-a scăpat nici acțiunile de protest ale socialiștilor.

Un protest matinal a avut loc astăzi în țară. Mai mulţi tineri au organizat un flashmob la intrarea în Chișinău la ora 6:20 dimineața, manifestându-și nemulțumirea faţă de arestarea protestatarilor care au susținut acțiunile antiguvernamentale ale Platformei Demnitate și Adevăr. Jurnal.md amintește că mai mulți participanţi la protestul din 24 aprilie, originari din Chişinău şi Orhei, au fost supuşi percheziţiilor pe 5 mai curent, iar ulterior au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Ulterior, Judecătoria Centru, după o şedinţă care a durat opt ore, a decis să-i plaseze în arest pentru 30 de zile.

Republica Moldova a ratat calificarea în finala ediției din acest an a concursului Eurovision. Reprezentanta țării, Lidia Isac, a evoluat a treia pe scena de la Globe Arena de la Stockholm, cu piesa „Falling stars”, amintește Televiziunea Publică.

Cupa Moldovei la fotbal va ajunge în acest an la Orhei sau Bălți. Echipele Milsami (Orhei) şi Zaria (Bălţi) vor juca finala pe 25 mai pe stadionul „Zimbru” din Chișinău. Învingătoarea îşi va asigura prezenţa în preliminariile Ligii Europa, transmite IPN.

Doctrina partidului pe care îl crează fostul ministru al Educației din Republica Moldova Maia Sandu va fi una a liberalismului social. „Pe de o parte credem în economia de piață și vom sprijini crearea unui mediu unde toți cei care pot și vor să facă afaceri, să facă acest lucru, vrem să susținem dezvoltarea sectorului privat pentru că credem că de acolo pot veni locuri de muncă, în același timp credem în oportunități și șanse pentru toți, asta înseamnă acces la educație, acces la servicii de sănătate și asistență socială mai bună și mai durabilă”, a declarat Sandu la emisiunea Alb și Negru de la Unimedia. Tot acolo, aceasta a anunțat unde va avea loc congresul de constituire al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Cusătoresele și muncitorii specializaţi în legarea cablurilor electrice pentru automobile au cele mai mari șanse de angajare. Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, în prezent, în țara noastră sunt înregistrate aproximativ 7.500 de locuri de muncă vacante, transmite Publika.

Meteorologii anunță că și astăzi în țară va ploua, cu excepția zonei de sud. Temperaturile vor oscila între +19 la nordul republicii și + 24 la sud.

Leul moldovenesc se întărește astăzi puțin față de principalele valute străine. Potrivit datelor oficiale ale Băncii Naționale, un dolar va putea fi cumpărat cu 19,78 de lei, iar un euro – cu 22,49 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.