Meniu Închide

Rușii anunță un nou președinte în Transnistria. Ce vrea Vadim Krasnoselskii, înlocuitorul lui Evgheni Șevciuk

Vadim Krasnoselski este noul președinte de la Tiraspol, confom unui exit-poll anunțat de compania rusă de sondare a opiniei publice VȚIOM.

vadim-krasnoselskii

Conform anunțului, Krasnoselski a câștigat alegerile prezidențiale din Transnistria cu 69,8% din voturi, în vreme ce actualul președinte Evgheni Șevciuk ar fi primit doar 18,8% (sursa). Vadim Krasnoselski este actualul președinte al Sovietului Suprem din Tiraspol și un apropiat al partidului Rusia Unită de la Moscova, partidul lui Vladimir Putin.

Biroul Electoral Central de la Tiraspol a anunțat pe pagina sa de internet doar că la ora 18:00 prezența la urne a depășit 55%, astfel că scrutinul a fost validat.

Vrea să unească Transnistria cu Rusia

Vadim Krasnoselski a spus în cadrul unui interviu pentru Kommersant.ru că vede integrarea economică a Transnistriei în piața euroasiatică. De asemenea, acesta crede că Transnistria va putea să se unească cu Federația Rusă atunci când va deveni indepedentă, pentru că Rusia poate să alipească doar un teritoriul independent. Acesta a spus că nu își dorește recunoașterea independenței pe calea de război.

Candidatul a vorbit și despre perspectivele lui Igor Dodon în reglementarea transnistreană. Krasnoselski consideră că Dodon nu este o figură politică de sine stătătoare, deoarece în Republica Moldova forma de guvernământ este una parlamentară.

Economistul rus Vladimir Homeriki a spus la Tiraspol că Putin procedează corect că nu l-a sprijinit deschis pe Krasnoselski, dar toți cunosc poziția partidului Edinaia Rossia. Deputatul din partidul Edinaia Rossia Alexei Silanov a subliniat, în cadrul aceleași întâlniri, că îl consideră pe Krasnoselski ca și garant al proiectelor pe care le dorește Rusia să le realizeze în regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.