Meniu Închide

„Militarii ruși garantează că nu va fi război pe Nistru”. Krasnoselski, mulțumit că Dodon crede același lucru

Șeful administrației ilegale din stânga Nistrului, Vadim Krasnoselski, a declarat că președintele Igor Dodon susține prezența trupelor militare ruse în regiunea transnistreană și că anume acestea asigură pacea în Republica Moldova.

Igor Dodon și Vadim Krasnoselski, la Tighina, 4 ianuarie 2017 FOTO profil Facebook/Dodon Igor
Igor Dodon și Vadim Krasnoselski, la Tighina, 4 ianuarie 2017 FOTO profil Facebook/Dodon Igor

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că retorica autorităților de la Chișinău privind prezența militarilor ruși în Transnistria s-a schimbat, lucru evidențiat de presa din regiune. „Igor Nicolaevici Dodon înțelege foarte bine că anume prezența pacificatorilor ruși pe malurile Nistrului garantează securitatea și faptul că Transnistria nu va deveni din nou un punct fierbinte. La fel și în cazul Moldovei”, a declarat Krasnoselski.

„Singurul format de menținere a păcii”

În același timp, așa-zisul președinte al administrației de la Tiraspol a subliniat că s-a plâns lui Igor Dodon în privința faptului că autoritățile de la Chișinău au creat în repetate rânduri obstacole în calea rotației militarilor ruși în Transnistria. „Pe parcursul a 24 de ani nu a avut loc niciun conflict grav și niciun pacificator nu a murit. Astfel, acesta este singurul format de menținere a păcii și trebuie păstrat”, a mai spus Krasnoselski.

Potrivit novostipmr.com, Igor Dodon și Vadim Krasnoselski au discutat despre Comisia Unificată de Control. Astfel, reprezentanții Tiraspolului susțin că activitatea acesteia este blocată de delegația moldovenească care dorește soluționarea problemelor ce țin de libera circulație în zona de securitate, dar Comisia nu are asemenea competențe. „Igor Dodon a dat indicații ca să fie analizată această problemă și să fie deblocată activitatea Comisiei Unificate de Control”, a precizat Krasnoselski.

Menționăm că deși Igor Dodon pledează pentru soluționarea conflictului transnistrean prin federalizarea Republicii Moldova, subiectul nu a fost discutat în cadrul întrevederii cu Vadim Krasnoselski, pe care a avut-o ieri, 4 ianuarie, la Tighina. Cum a avut loc întâlnirea și ce a însemnat aceasta, citiți în articolul Întrevederea Dodon-Krasnoselski: Compromis cu „poporul transnistrean” sau populism pentru „poporul moldovenesc”.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.