Meniu Închide

Dodon momește investitorii ruși cu pașaportul moldovenesc care oferă acces liber în UE

Șeful statului Igor Dodon le-a spus investitorilor ruși că în cazul în care vor face afaceri în Republica Moldova, vor obține cetățenia moldovenească, făcând referire la un proiect legislativ care se află pe masa deputaților de la Chișinău. Dodon a ținut să precizeze că deținerea pașaportului moldovenesc este un lucru avantajos, având în vedere că oferă posibilitatea de a călători fără vize în Uniunea Europeană.

Igor Dodon, la forumul investitorilor ruși de la Moscova FOTO: Facebook

Președintele țării, Igor Dodon, se află de ieri într-o vizită oficială la Moscova împreună cu o delegație din care fac parte membrii Parlamentului, consilierii președintelui dar și agenți economici importanți din țară. Igor Dodon a participat astăzi la forumul de afaceri „Rusia – Moldova: extinderea cooperării în afaceri” unde a promis cetățenia Republicii Moldova agenților economici din Rusia care vor face investiții în țara noastră, iar decizia va intra în vigoare de la 1 iunie. „La sfârșitul anului trecut în Parlamentul Republicii Moldova a fost adoptată legea. Legea există și în alte țări, însă cum poate fi ea atractivă pentru investitorii ruși? Prin investirea unei sume concrete în economia Moldovei. Săptămâna viitoare va fi aprobată decizia de către Guvern. Îmi pare că 100 mii, 150 de mii sau 200 de mii de dolari – vom vedea, (decizia) va fi luată săptămâna viitoare” a spus Dodon, potrivit ria.ru.

Igor Dodon a mai spus că această propunere este atractivă pentru oamenii de afaceri, fiindcă pașaportul moldovenesc oferă dreptul de a călători în Uniunea Europeană fără vize. „Afaceriștilor ruși vreau să le atrag atenția și asupra acestui aspect. Este o nouă posibilitate, care va apărea de la 1 iunie. Proiectul decizional va fi adoptat săptămâna viitoare” a adăugat președintele.

Șeful statului urmează să se întâlnească și cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, iar discuțiile se vor axa pe dinamica relațiilor și măsurile suplimentare de intensificare a lor. Cei doi oficiali vor vorbi și despre faptul ca mai mulți moldoveni care se află în Rusia să beneficieze de amnistie migrațională, dar și despre extinderea categoriilor de produse moldovenești, ce vor primi acces pe piața rusă. Pe pagina de Facebook, Igor Dodon a amintit că în cadrul reuniunii anterioare cu liderul de la Kremlin a ajuns la înțelegerea ca produsele vinicole a celor mai mari fabrici de vin din Moldova să revină pe piața rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.