Meniu Închide

Ştirile dimineţii: Ploaia torenţială a inundat Chișinăul şi a distrus agricultura

Ploaia torenţială însoţită de descărcări electrice şi tunete din această noapte a inundat străzile din Chişinău, iar şoferii şi-au împins maşinile prin râurile formate pe străzi şi au scos apa din maşină. Ploile au distrus sute de hectare de culturi agricole şi case. Premierul Pavel Filip a convocat de urgenţă instituţiile abilitate pentru gestionarea situaţiei cauzată de ploile abundente, transmite Publika TV.

Locuitorii satelor din Republica Moldova vor achita taxe pentru evacuarea gunoiului, la fel ca locuitorii oraşului, peste aproximativ 5 ani. Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, susţine că este în proces de organizare o companie de salubrizare, iar oamenii vor fi obligaţi să semneze contracte cu aceasta, în caz contrat vor fi amendaţi. Dacă nu vor avea contracte, înseamnă că aruncă gunoiul în locuri interzise şi vor fi amendaţi, că doar nu-l mănâncă”, a spus ministrul pentru Realitatea TV. 

Regulile pentru susţinerea examenelor de bacalaureat 2016 nu vor fi schimbate. Elevii vor fi supravegheaţi de sistemele video și în acest an, anunţă IPN. 

Microbuz cu 10 moldoveni, ce veneau din Germania spre Republica Moldova, s-a răsturnat în oraşul Suceava din România, marţi seara. În urma accidentului, un cetăţean a fost teansportat la spital în stare gravă, iar alţii cinci au suferit răni uşoare, scrie Moldova.org. 

Începând de astăzi, 1 iunie 2016, motorina va putea fi vândută la un preţ care nu va depăşi 13,83 lei pentru un litru, pentru benzina A-95 este stabilit plafonul de 16,21 lei/litru, iar gazul lichefiat va putea fi comercializat la un preţ nu mai mare de 7,20 lei, informează Agora. 

Artistul Poporului, maestrul Nicolae Glib a fost decorat cu ordinul mitropolitan „Meritul bisericesc” de Mitropolitul Vladimir, pentru munca îndelungată şi plină de dăruire în domeniul cântecului popular.

De Ziua Internaţională a Copiilor, la Chişinău vor avea loc mai multe evenimente distractive unde părinţii îşi pot distra copiii, relatează Ziarul Naţional. 

Banca Naţională a Moldovei a stabilit pentru astăzi un curs valutar oficial de 22,28 lei pentru un euro şi de 20 lei pentru un dolar american.

Ploile vor cădea şi astăzi pe teritoriul ţării, chiar dacă temperatura aerului va fi de până la 30 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.