Meniu Închide

Știrile dimineții: Premierul României mai aduce un lot de microbuze la Chișinău

Premierul României, Mihai Tudose, se întâlnește azi la Chișinău cu omologul său Pavel Filip. De asemenea, aceştia vor participa la o ceremonie de transmitere a microbuzelor, donate Moldovei de Guvernul României. Premierul de la Bucureşti va avea o întrevedere şi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

La Chișinău, sunt anunțate noi proteste în legătură cu decizia de joi a Parlamentului privind trecerea la un nou sistem electoral, mixt. Legislativul ar urma să se întrunească într-o nouă ședință. (Europa Liberă)

Rebelii proruși au deschis focul asupra militarilor ucraineni, fiind uciși 9 militari. Este cel mai sângeros bilant din ultimele luni în zona de conflict. După ce acum doua zile liderul separatistilor din Donetk a anuntat ca va forma un nou stat numit Mica Rusie, ieri rebelii si-au intensificat atacurile. Au incalcat acordul de pace intrat in vigoare luna trecuta si au atacat localitati precum Mariinka sau Makeevka. (ProTV)

Igor Vengher, fiul femeii de afaceri Alla Vengher, cu care au apărut imagini video, unde acesta împușcă în aer în unul din localurile mamei sale, a fost reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău. (Unimedia)

Leul moldovenesc se apreciază faţă de principalele valute de referinţă. Pentru astăzi, Banca Naţională a stabilit un curs oficial de 20 de lei și 86 de bani pentru un euro, cu şase bani mai puţin decât ieri. Cotaţia dolarului american a scăzut cu doi bani şi este de 18 lei şi 13 bani. Şi valoarea leului românesc a scăzut cu un ban şi a ajuns la patru lei şi 57 de bani. Cursul oficial al hrivnei ucrainene rămâne de 69 de bani.

Temperatura maximă a aerului va ajunge până la 35 de grade Celsius. Cerul va fi senin,nu sunt aşteptate ploi. În următoarele zile vremea va fi toridă. În Capitală, maximele termice vor indica, ziua, până la 37 de grade Celsius, iar noaptea vor fi până la 19 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.