„Avem lucruri importante de făcut în viitor. Alegerile prezidențiale [din Rusia] vor avea loc în luna martie. Candidați nu sunt încă, dar pregătirile pentru acest eveniment politic important au loc deja”, le-a spus delegatul Rusiei la Chișinău, Farit Muhametșin, reprezentanților Tiraspolului, dând de înțeles că locuitorii din regiunea transnistreană trebui să se pregătească pentru a vota pentru viitorul lider de la Kremlin, care, cel mai probabil, va fi tot Vladimir Putin.
O delegație a Federației Ruse, condusă de Ambasadorul Moscovei la Chișinău, Farit Muhametșin, a efectuat recent o vizită la Tiraspol unde a avut o întrevedere cu liderul administrației ilegale din stânga Nistrului, Vadim Krasnoselski. Muhametșin i-a relatat lui Krasnoselski despre întrevederea cu așa-zisa șefă a „comisiei electorale centrale” din Transnistria, Elena Gorodețkaia, în cadrul căreia s-a discutat despre pregătirea pentru alegerea unui nou președinte al Federației Ruse. „Avem lucruri importante de făcut în viitor. Alegerile prezidențiale [din Rusia] vor avea loc în luna martie. Candidați nu sunt încă. Dar pregătirile pentru acest eveniment politic important au loc deja. Transnistria a demonstrat permanent că poate să obțină rezultate bune. Alegerile au fost organizate aici la cel mai înalt nivel. Prezența la urne a fost de 83% din totalul alegătorilor transnistreni ruși. Mai mult de 50.000 de persoane au venit la urnele de vot. Este cu mult mai mult cum este, de exemplu, în Germania, unde se află 4 milioane de ruși și doar 8.000 de persoane au venit să voteze”, a subliniat Ambasadorul Rusiei la Chișinău.
Vadim Krasnoselski s-a lăudat în fața delegatului Rusiei că 25% din voturile rușilor din stânga Nistrului au fost aplicate în mod electronic, calificând acest fenomen drept o contribuție de mare semnificație, ceea ce ar demonstra că fiecare cetățean al „republicii” conștientizează cât este de important să participe la aceste alegeri. „Scopul nostru este să avem o activitate productivă și ca numărul secțiilor de votare să fie mai mare”, a subliniat Krasnoselski.
Menționăm că fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a redus vârsta de pensionare a funcționarilor de stat de la 65 la 60 de ani, însă actualul lider de la Kremlin, Vladimir Putin, care a împlinit ieri, 7 octombrie, vârsta de 65 de ani, a anulat această decizie, prelungind perioada până la 70 de ani. De asemenea, potrivit protv.ro, Putin ia în considerare o nouă candidatură la alegerile prezidențiale din Rusia după 13 ani la Kremlin.