Meniu Închide

Știrile dimineții: Când CSJ va decide soarta ex-premierului Vlad Filat

După ce avocații lui fostului premier, Vlad Filat, au depus în august curent recurs în anulare la Curtea Supremă de Justiție, instituția a anunțat că cererea va fi examinată pe 12 decembrie, se arată într-un material publicat de Ziarul de Gardă. Potrivit sursei citate, recursul în anulare reprezintă o cale extraordinară de atac a hotărârilor irevocabile, scopul acestuia fiind repararea erorilor de drept comise la judecarea cauzei.

Cererile foștilor candidați la funcția de șef al Autorității Naționale de Integritate, Teodor Cârnaț și Victor Strătilă, privind repetarea testării cu poligraf a fost respinsă de Consiliul de Integritate, anunță deschide.md. Potrivit tv8.md, cei doi vor contesta această decizie în instanța de judecată.

Directorul companiei „Starnet”, Alexandru Machedon admite că cineva a dat foc intenționat nodului de distribuție a internetului, incendiul de duminică lăsând fără internet și televiziune circa 23.000 de utilizatori. Machedon a declarat pentru TV8 că este un incendiu foarte straniu. „Cunoașteți cum se vând multe lucruri în țara și nu excludem că poate cineva din colaboratorii noștri tot poate este implicat în acest caz”, a menționat directorul „Starnet”

Expertul din cadrul IDIS „Viitorul”, Veaceslav Berbeca, a declarat că dacă partidele de dreapta vor boicota referendumul de demitere a primarului Dorin Chirtoacă, atunci nu va fi întrunit numărul necesar de participanți, acesta reprezintă o treime din alegători, scrie curentul.md. În favoarea demiterii lui Chirtoacă ar trebui să voteze 163.000 de persoane, ceea ce, în opinia analistului, este un număr foarte mare. Astfel, referendumul ar putea fi declarat nevalid.

Premierul Pavel Filip și omologul său ucrainean, Vladimir Groisman, au vorbit la telefon despre acordul privind controlul comun al frontierei, demarcarea graniței dintre Republica Moldova și Ucraina, precum și despre ecosistemul, dezvoltarea durabilă din bazinul Nistru, anunță oficial.md.

Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi un curs oficial de 20,34 de lei pentru un euro și de 17,32 de lei pentru un dolar. Leul românesc poate fi tranzacționat cu 4,42 de lei, hrivna ucraineană – cu 65 de bani, iar rubla rusească – cu 30 de bani.

Meteorologii anunță că vor fi ploi slabe, iar temperaturile vor oscila în timpul zilei între +9 și +14 grade Celsius. Minimele din termometre vor coborî până la +4 grade Celsius în Nord și +9 în zona de Sud a țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.