Meniu Închide

Știrile dimineții: Veaceslav Platon, reținut la Kiev în timp record

Unul din ce mai bogați moldoveni, omul de afaceri Veaceslav Platon, a fost reținut de serviciile secrete și Procuratura din Ucraina în aceeași zi în care autoritățile de la Chișinău l-au anunțat în căutare.

În comunicatul Procuraturii de la Kiev nu este precizat numele suspectului reținut, însă se menționează că acesta urmează să fie extrădat autorităților din Republica Moldova fiind învinuit de spălare de bani și fraudă în sectorul bancar. De asemenea, persoana menționată este verificată de către autoritățile din Ucraina referitor la posibila implicare în comiterea de infracțiuni pe teritoriul Ucrainei, mai scrie Rise Moldova pe pagina sa de Facebook.

Afaceristul Veaceslav Platon a fost dat în urmărire internațională de procurorii de la Chișinău luni, 25 iulie 2016, care au emis un mandat de arestare pe numele lui, acesta fiind căutat pentru fraudarea Băncii de Economii, cazul celebrului jaf al miliardului din Republica Moldova. Povestea lui Veaceslav Platon: urmărit de procurori fără succes din 2001

O parte din locuitorii din satul Măgurele din raionul Ungheni vor să iasă din componenţa raionului. În localitate ar putea avea loc un referendum local în care alegătorii să decidă dacă să adere la raionul Fălești sau Sângerei. În acest sens, de la 1 august 2016 va demara procedura de colectare a semnăturilor, scrie Provincial.md. Potrivit sursei, sătenii din Măgurele sunt nemulţumiţi că autorităţile de la Ungheni nu le atrag atenţia.

Funcţia de vicepremier pentru probleme sociale va fi lichidată, iar ministerele Educaţiei, Culturii, Tineretului şi Sportului, precum şi Agenţia Turismului vor fi comasate într-un megaminister, scrie Tribuna.md, cu referire la surse anonime din cadrul Guvernului. Viitoarea organigramă a Guvernului ar putea să nu includă Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, iar Ministerul Sănătăţii ar putea fi comasat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, mai scrie sursa.

Decizia PPEM de a se alătura majorității parlamentare a fost criticată de vicepreședintele partidului Oazu Nantoi. Acesta l-a acuzat pe liderul formațiunii, Iurie Leancă, de faptul că ar fi intrat în cârdășie cu Vladimir Plahotniuc. Leancă, la rândul său, i-a replicat: În sfârșit, Oazu și-a amintit că este vicepreședintele PPEM și nu un simplu analist politic, scrie Timpul.md.

Președintele în exercițiu al OSCE și ministrul Federal al Afacerilor Externe a Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, va efectua astăzi o vizită în Republica Moldova. Potrivit Biroului de Presă al Misiunii OSCE în Moldova, la Chișinău oficialul german se va întâlni cu spicherul Andrian Candu, premierul Pavel Filip, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, și vicepremierul pentru reintegrare Gheorghe Bălan. Steinmeier va pleca apoi la Tiraspol, unde va discuta cu reprezentanții conducerii nerecunoscute, Pavel Prokudin și Vadim Krasnoselski, precum și cu reprezentantul politic al Transnistriei Vitali Ignatiev.

Dezbaterile asupra modificărilor actualului Cod al audiovizualului, precum și asupra proiectul noului document vor continua astăzi. Proiectul noului Cod al Audiovizualului a fost votat în primă lectură de către Parlament în data de 1 iulie.

3 Comments

  1. Proxi

    Ooo a*uitelna. Iata asta inseamna retinere operativa. Pentru raiderul nr1 in spatiul CSI cred c-a fost mare surpriza. Acum Filat nu se va mai plictisi de unul singur in puscarie. Acolo le este locul criminalilor.

  2. veaceslav

    Pe ala poti sa-l acuzi posibil pe toate articolele care prevad pedepse pentru scheme cu furt de bani. Important este ca acuma sa fie adus acasa si condamnat. De asemenea de scos din el informatii despre Lucinschi Topi s.a.m.d

  3. Iulian Andrei

    Toți cei care au furat din sistemul bancar trebuie să plătească pentru asta. Platon este cunoscut ca raiderul numărul 1 în spațiul CSI, multe firme care îi aparțin au participat la furtul miliardului, consider că trebuie să stea alături de Filat mulți ani în spatele gratiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.