Meniu Închide

Ghimpu nu-i înțelege pe Dodon și Voronin. „Cu România vom scăpa de frica de a fi ocupați”

Liderul Partidului Liberal din Moldova, Mihai Ghimpu, care candidează la funcția de șef al statului, crede că socialistul Igor Dodon vrea să interzică unionismul pentru a duce Republica Moldova în Uniunea Vamală. Totodată, acesta a respins acuzațiile comunistului Vladimir Voronin, precum că lansarea în campania electorală a liberalului la Iași ar fi o încălcare a legislației.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, candidează pentru funcția de șef al statului FOTO Sandu Tarlev
Liderul PL, Mihai Ghimpu, candidează pentru funcția de șef al statului FOTO Sandu Tarlev

Joi, într-o conferință de presă, Mihai Ghimpu și-a chemat susținătorii să nu se lase atrași de „politica Moscovei” promovată la Chișinău de Partidul Socialiștilor. Acesta crede că unirea cu România este unica șansă pentru viitorul Republicii Moldova, aceasta fiind ideea de bază a mesajului său electoral.

„Locul moldovenilor e în România”

„Locul moldovenilor e în România și istoria ne demonstrează acest lucru. Pactul Ribbentrop-Molotov ne demonstreză că suntem români și că am fost ocupați. Cu România vom scăpa de frica de a fi ocupați, pentru că ea este membră NATO”, a declarat liberalul. Mihai Ghimpu s-a arătat indignat de declarațiile lui Dodon potrivit căruia va interzice organizațiile care promovează unirea cu România, în cazul în care va ajunge la Președinție. „E greu de înțeles acest Dodon. Acum ceva timp spunea că va rupe Acordul de Asociere cu UE și va duce Republica Moldova în Uniunea Vamală, iar azi spune că nu este împotriva cursului european, dar va interzice unionismul. Sărăcul se încurcă în toate numai să ajungă președinte”, a comentat Ghimpu.


CITEȘTE ȘI: Programul lui Dodon: epurarea unioniștilor din Chișinău și identitate moldovenească


Liderul PL s-a mai întrebat „ce fel de statalist este Dodon, dacă niciodată nu a cerut scoaterea armatei ruse din Transnistria, care e pe teritoriul țării?”. „Ba mai mult, el a promis federalizarea, iar acest lucru va permite aducerea Republicii Moldova în brațele Rusiei. Vrea să legalizeze armata Federației Ruse pe teritoriul R. Moldova”, a mai spus Mihai Ghimpu.

Voronin ar desființa și Germania în două

Candidatul liberal la funcția de președinte al Republicii Moldova i-a răspuns și lui Vladimir Voronin, președintele PCRM, care l-a acuzat recent că a încălcat legislația electorală, lansându-se în campanie la Iași. „După logica lui Voronin trebuie să cerem desființarea Germaniei în două state. M-am lansat la Iași și care e problema? Pentru aceasta trebuie să fiu scos din cursa electorală?”, s-a arătat nedumerit Ghimpu.

Precizăm că Voronin a solicitat Comisiei Electorale Centrale excludere liderului PL din cursa prezidențială. Totodată, comuniștii consideră acest scrutin ilegal și nu participă la el. Liderul PCRM și-a argumentat solicitarea prin faptul că în timpul lansării lui Ghimpu la Iași, acesta a făcut declarații ce țin de independența Republicii Moldova, unirea cu România, ceea ce, potrivit lui Voronin, este o încălcare a Constituției țării.

Menționăm că pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie, Mihai Ghimpu va figura al doilea în buletinul de vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.