Meniu Închide

Știrile dimineții: Igor Dodon l-a supărat pe ambasadorul Ucrainei la Chișinău

Declarația recentă a lui Igor Dodon, precum că fosta regiune ucraineană Crimeea apartine Rusiei, a determinat Ucraina să-l cheme pe ambasadorul ucrainean la Chișinău, Ivan Hnatisin, la consultări privind situația din țara noastră și declarațiile socialistului, transmite protv.md.

Moldovenii aflaţi peste hotare au trimis acasă aproximativ 100 de milioane de dolari în luna septembrie. De la începutul anului, aceasta este cea mai mare sumă transferată timp de o lună de conaţionalii noştri din străinătate, informează publika.md

România și Republica Moldova trebuie să dezvolte încă multe proiecte și reforme împreună, crede ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Într-un interviu pentru Agerpres, acesta susține că potențialul de colaborare dintre aceste două state nicidecum nu este epuizat.

Pacienții cu bronșită cronică, gastrită cronică fără complicații, artrită sau pielonefrită nu vor fi internați în spitale, ci se vor trata acasă. Așa a decis Ministerul Sănătății care a revenit la noțiunile de „tratamente în staționar de zi”, în „ambulatoriu” sau „la domiciliu”, pentru a evita aglomerarea spitalelor, scrie curentul.md.

Primul cetățean al Republicii Moldova care a votat la alegerile prezidențiale este soția ambasadorului Moldovei la Tokyo, Ludmila Bumacov. Datorită diferenței de fus orar, soția lui Vasile Bumacov a apucat să dea start alegerilor prezidențiale din 30 octombrie, scrie tribuna.md

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, nu vrea să-şi anunţe din prima sprijinul pentru socialistul Igor Dodon în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Acesta a anunţat că a vorbit cu Dodon la telefon și că îl așteaptă la Moscova pentru alte negocieri. Totodată, Usatîi a spus clar că nu o susține pe Maia Sandu, transmite moldova.org.

Banca Națională a stabilit pentru astăzi un curs de 21 de lei şi 97 bani pentru un euro. Dolarul american este cotat la 20 lei şi 06 de bani. Leul românesc este cotat la 4 lei și 87 de bani, iar hrivna ucraineană afișează un curs de 78 de bani.

Astăzi, vremea se menține rece. Vom avea temperaturi de aproximativ 6-7 grade Celsius pe întreg teritoriul țării. Meteorologii anunță ploi și lapoviță, iar în nopțile următoare se vor înregistra temperaturi negative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.