Meniu Închide

Ştirile dimineţii: Profesorii anunță grevă generală

Sindicatele din educație pregătesc o grevă generală pentru o zi, în toate școlile din Republica Moldova, la sfârșitul lunii aprilie. Sindicaliștii au anunțat că vor întrerupe procesul de studii în semn de protest față de guvernare, care nu a dat curs solicitării profesorilor de a le majora salariile cu 50%, scrie Radio Chişinău. 

Şeful diplomaţiei americane Rex Tillerson s-a întâlnit la Moscova cu Vladimir Putin. După 5 ore de discuţii cu oficiali ruşi, Tillerson a spus că cele două state-puteri nucleare nu pot avea o relaţie, transmite PRO TV Chişinău. 

PAS, PLDM, PPDA, PN ŞI PCRM au semnat o declaraţie pentru menţinerea sistemului electoral actual şi solicită retragerea din Parlament a documentului care prevede odificarea acestuia, informează Radio Europa Liberă. 

Produsele alimentare comercializate pe marginea drumului sunt principala cauză a bolilor diareice în Chişinău. Anul trecut s-au înregistrat peste 6.700 de îmbolnăviri, iar numărul bolnavilor este în continuă creştere, anunţă Publika.
Contractul de donaţie a 96 de microbuze şcolare de către România a fost semnat. Mijloacele de transport vor ajunge în Republica Moldova în luna mai 2017, relatează TVR Moldova. 

Autorităţile din Republica Moldova şi România vor iniţia negocierile privind efectuarea controlului comun al persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfurilor la punctele de trecere a frontierei de stat, spune IPN. 

Agenţii economici din Republica Moldova vor participa la Forumul Economic Internaţional de la Arad, România, în perioada 21-23 aprilie 2017.

Creştinii ortodocşi pot participa astăzi la Denia celor 12 Evanghelii a patimilor Domnului Iisus Hristos, începând cu ora 17:00, la Biserică.

Cer senin şi temperaturi de până la 20 grade Celsius se aşteaptă astăzi pe teritoriul Republicii Moldova.

Banca Naţională a Moldovei a stabilit pentru astăzi un curs valutar oficial de 20,52 lei pentru un euro şi de 19,36 lei pentru un dolar american.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.