Meniu Închide

Știrile dimineții: Vila prezidențială de la Condrița a fost renovată cu milioane de lei

În timp ce Guvernul a alocat 200.000 de lei pentru lucrările de reparație de la vila președintelui de la Condrița, mai mulți martori spun că aceasta a fost renovată după instituirea lui Igor Dodon în funcția de președinte, se arată într-un material publicat de Ziarul de Gardă. Potrivit sursei citate, investițiile ar putea fi de milioane de lei.

Furtuna a făcut ravagii în toată țara, titrează publika.md. Astfel, în urma vântului puternic și a ploilor abundente din noaptea trecută au fost afectate zeci de localități, 76 de sate din 13 raioane au rămas parțial fără curent electric. Sursa citată precizează că au fost cazuri când au fost deteriorate acoperișurile caselor și au căzut arbori.

Mai mulți oameni de afaceri din Rusia vor veni astăzi, 30 iunie, în Republica Moldova, iar președintele Igor Dodon spunea că va fi prezent și reprezentantul liderului rus Vladimir Putin, Boris Titov. Potrivit mold-street.com, omul de afaceri rus este proprietarul unei mari vinării, „Abrau Durso” și a fost supranumit „vinificatorul de la curte”.

Procuratura a expedita în judecată dosarul fostului ministru al Agriculturii, Eduard Grama, scrie hotnews.md. Pe lângă ex-ministrul Grama, alte zece persoane figurează în acest dosar, fiind suspectați de faptul că ar fi înstrăinat 38 de hectare de la Stăuceni prin acte de corupție și falsificarea actelor publice.

Structura etnică din sudul Republicii Moldova a suferit modificări esențiale, notează ipn.md, care citează constatările cercetătorului Dorin Lozovanu. Acesta a spus că a dispărut de-a lungul anilor comunitatea germană care era la fel de importantă ca și cea găgăuză sau bulgară.

Cei pasionați de muzică clasică pot merge deseară la un concert în aer liber, organizat la Teatrul Verde. Potrivit publika.md, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale va interpreta melodiile lui Wagner, Bach sau Handel. Intrarea este liberă.

Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi un curs oficial pentru un euro de 20,7 de lei, iar pentru un dolar – de 18,15 lei. Leul românesc poate fi tranzacționat cu 4,54 de lei, hrivna ucraineană – cu 69 de bani, rubla rusească – cu 30 de bani.

Meteorologii anunță prelungirea Codului Portocaliu de caniculă. Temperaturile vor oscila în timpul zilei între +32 și +37 de grade Celsius, iar în timpul nopții – între +17 și +22 de grade Celsius. Vor cădea ploi cu descărcări electrice pe aproape toată suprafața teritoriului Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.