Meniu Închide

Știrile dimineții: Arestarea dispusă de ruși pe numele lui Plahotniuc este ilegală

Avocatul Vitalie Nagacevschi susține că arestarea care a fost dispusă la Moscova pe numele liderului PD, Vlad Plahotniuc, este ilegală. Potrivit adevărul.md, este foarte puțin probabil ca Interpol să accepte cererea organului de urmărire penală din Rusia de a-l anunța pe Plahotniuc în căutare internațională, deoarece ar fi fost comise mai multe încălcări de procedură.


Tot adevărul.md îl citează pe liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, care a declarat că Vlad Plahotniuc a depus de urgență cu 7 luni în urmă o cerere de anulare a cetățeniei ruse pe care o deține pentru a nu putea fi tras la răspundere penală de către oamenii legii din Rusia.

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, consideră că declarațiile unor partide de dreapta din opoziție prin care anunță că nu vor face coaliție cu formațiunea pe care o reprezintă dacă vor ajunge în Parlament reprezintă o retorică preelectorală, scrie ipn.md.

Reprezentantul PL, Valeriu Munteanu, a afirmat, în cadrul unui interviu pentru tribuna.md, că demisia primarului Dorin Chirtoacă și declanșarea alegerilor anticipate ar fi o soluție nedreaptă atât pentru edil, cât și pentru cetățeni. Potrivit lui Munteanu, numărul mic al locuitorilor Capitalei care s-au prezentat la referendum demonstrează că Dorin Chirtoacă trebuie să-și continue mandatul până în 2019.

Liderul PPEM ar putea reveni până la sfârșitul acestui an la conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, scrie realitatea.md, care citează declarațiile reprezentantului PD, Dumitru Diacov, făcute la emisiunea „Punctul pe Azi”, de la postul de televiziune TVR Moldova.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat ieri seara că va candida pentru al patrulea mandat în cadrul alegerilor prezidențiale din martie 2018. Potrivit hotnews.md, anunțul a fost primit cu bucurie de către mai mulți oameni politici, dar și cu iritare de către opoziție.

Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 7 decembrie, un curs oficial pentru euro de 20,29 de lei pentru un euro și de 17,18 lei pentru un dolar. Leul românesc poate fi tranzacționat cu 4,38 de lei, hrivna ucraineană – cu 63 de bani, iar rubla rusească – cu 29 de bani.
Meteorologii anunță că astăzi vor fi ploi slabe în Capitală. Temperaturile vor oscila pe întreg teritoriul țării între -2 grade Celsius și 8 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.