Meniu Închide

Știrile dimineții: Un lider politic spune că Igor Dodon nu va mai fi președinte, iar Ion Ceban va asigura interimatul

După ce ieri un grup de deputați din Comisia juridică, numiri și imunități a sesizat Curtea Constituțională privind instituirea interimatului funcției de președinte în vederea numirii noilor membri ai Guvernului, liderul PLDM, Viorel Cibotaru a veni cu o declarație. Potrivit puterea.info, Cibotaru a scris pe Faceboook că Igor Dodon va fi suspendat din funcție până în 2020. „Din surse demne de încredere. Curtea Constituțională îl va suspenda pe Ddodon, de data aceasta, până la 30 octombrie 2020. Interimatul funcției îl va îndeplini Ion Ceban”, a declarat președintele PLDM.


Compania Transgaz de peste Prut a depus în ultimul moment cererea de participare la concursul de privatizare al întreprinderii de stat Vestmoldtransgaz, scrie mold-street.com. Statul vrea să vândă această companie cu 180 milioane de lei și să atragă în următorii 2 ani investiții în sumă de 93 milioane de euro.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, este nemulțumită de cota de reprezentare a autonomiei în Parlament, titrează tv8.md. Vlah a acuzat autoritățile de la Chișinău că au mințit, declarând inițial că Găgăuzia va fi reprezentată în Legislativ prin 5 mandate, apoi au vorbit de 3 mandate în contextul implementării sistemului mixt de vot, ca în final să se aleagă cu 2 mandate.

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a solicitat fracțiunii „Partidul Nostru” din cadrul consiliului municipal să voteze pentru convocarea unui referendum de demitere din funcție a acestuia. Potrivit unimedia.md, Usatîi a declarat că este gata să-și dea demisia dacă 51% dintre locuitorii orașului Bălți consideră că el nu-și exercită atribuțiile de serviciu.

Acțiunea „Camionul de Crăciun” va trece în premieră Prutul, anunță stirimd.net. În cadrul cele de-a 15-a ediții, Asociația Tășuleasa Social a venit cu inițiativa ca unul dintre cele 21 de camioane cu cadouri din Germania să ajungă la copiii din Glodeni grație înfrățirii acestui raion cu județul Bistrița-Năsăud.

Sputnik.md a calculat cât ar costa cea mai modestă masă de Revelion, având în vedere că vor fi doar bucatele care sunt gătite în mod tradițional la această sărbătoare. Astfel, moldovenii vor scoate din buzunare pentru mâncarea, dulciurile și băutură cel puțin 850 de lei.

Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi un curs oficial pentru euro de 20,4 lei, iar pentru dolar – de 17,1 lei. Leul românesc poate fi tranzacționat cu 4,38 lei, hrivna ucraineană – cu 60 bani, iar rubla rusească – cu 29 bani.

Meteorologii anunță că astăzi vor fi ploi și ceață în toată țara. Temperaturile maxime vor oscila între +6 grade Celsius și +11 grade Celsius, iar în timpul nopții mercurul din termometre va coborî până la +7 și +2 grade Celsius, în funcție de zona țării.

4 Comments

  1. Efim

    Alde Baba Vanga lanoi in tara e fiecare al doilea politician, in final insa vedem ca toti o dau in bara. De data asta sunt convinscavafi la fel.

  2. Aliona

    Usatii nu 51 dar 99% vor vota impotriva ta mai ales dupa ce indiferenta si incompetenta s-a vazut in toata tara, ca ai lasat Baltiul sa se sufoce sub mormane de gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.