Meniu Închide

Ştirile dimineţii: Partidele îşi vor plăti chiria sediilor din bani publici

Partidele vor putea folosi banii alocaţi de la stat pentru a achita chiria sediilor după ce Guvernul a aprobat ieri, 20 iulie, proiectul de lege care prevede acest lucru, iniţiativa venind din partea unui grup de deputaţi liberal-democraţi. Potrivit ziarulnational.md, dacă până acum alocaţiile de la stat pentru partidele politice puteau fi utilizate doar pentru instruire şi întreţinere, noile prevederi oferă dreptul ca banii să fi folosiţi şi pentru achitarea chiriei sediilor formaţiunilor. Sursa notează că partidele cheltuiesc cele mai mari sume anume pentru chirie.

Fermierii vor pimi în acest an subvenţii în sumă de 900 milioane de lei, regulamentul de repartizare a acestor resurse financiare fiind aporbat ieri de Executiv. Documentul prevede faptul că vor fi susţinuţi întreprinzătorii care dezvoltă şi promovează agricultura ecologică, precum şi cei care oferă consultanţă şi servicii de formare producătorilor, scrie agora.md.

Cei doi bărbaţi din Republica Moldova şi România care au furat circa 2,6 milioane de dolari din bancomatele din cinci ţări fi fost coordonaţi de un ucrainean zis „Ion”, scrie mold-street.com. Aceste detalii au apărut după ce Mihail Colibaba şi Nicolae Pencov au fost audiaţi de o instanţă din Taipei, Tiawan. Un alt membru al grupării, letonianul Andrejs Peredugovs a mărturisit că se teme să spună mai multe lucruri fiindcă mafia rusă ar putea să-i facă rău familiei sale.

Partidul Democrat va participa la alegerile prezidenţiale, însă modul în care se va implica în această cursă va fi luată în august, a declarat pentru Tribuna preşedintele de onoare al formaţiunii, Dumitru Diacov.

Partenerul de afaceri al liderului liberalilor, Mihai Ghimpu, care deţine firma „Get Premium” ar fi obţinut contracte de milioane de lei cu instituţiile subordonate reprezentanţilor PL. Astfel, Veaceslav Ceban ar fi vândut doar întreprinderii Calea Ferată a Moldovei, condusă de liberalul Iurie Topală, produse petroliere în valoare de 60 de milioane de lei, se arată într-o investigaţie realizată de Ziarul de Gardă.

Meteorologii anunţă că menţin Codul Galben de incendii pe întreg teritoriul ţării. Astfel, pompierii recomandă oamenilor să nu facă focul în apropierea lanurilor cu cereale şi a pădurilor. Temperaturile vor oscila ziua între 22 şi 27 grade Celsius cu plus, iar noaptea – între 11 şi 14 grade.

Cursul oficial al euro este astăzi de 21,79 de lei, în scădere cu opt bani faţă de ieri, iar al dolarului – de 19,79 de lei, majorându-se nesemnificativ. Leul românesc are o rată oficială de 4,87 de lei, hrivna ucraineană – de 79 de bani, iar rubla rusă – de 31 de bani.

 

 

3 Comments

  1. Proxi

    Si cine doreste ca sediile sa fie achitate din bani publici, sobolanii lui Filat din PLDM. Nu-i destul c-au furat tara, dar iata ca si sediile noi sa le achitam. Nici in ruptul capului. Sa-si faca sedintele in aer liber daca-s asa de destepti.

  2. veaceslav

    Urmeaza sa se voteze si-n parlament nu? Cam penibila initiativa aceasta a PLDM-istilor. Cat fura Filat din BEM n-aveau probleme cu banii. Acuma insa cauta ajutoare… n-au meritat.

  3. Iulian Andrei

    PLDM-ul nu mai are bani, Filat este la închisoare nu mai fură și nu are cine plăti pentru închirierea sediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.