Meniu Închide

Traian Băsescu va vota cu Maia Sandu și îl atacă dur pe Igor Dodon

Fostul președinte al României Traian Băsescu a anunțat că vota duminică în cadrul alegerilor prezidențiale cu liderul Partidului Adevăr și Solidaritate Maia Sandu și susține că Igor Dodon va îngropa Republica Moldova în uniunea vamală a Moscovei.

Traian Băsescu și Maia Sandu FOTO: Facebook
Traian Băsescu și Maia Sandu FOTO: Facebook

Potrivit publicației „Evenimentul Zilei”, Traian Băsescu le-a vorbit jurnaliștilor, în cadrul unei conferințe organizate la sediul PMP, despre opțiunea de vor în cadrul turului doi al scrutinului privind alegerea președintelui Republicii Moldova. Fostul șef al statului român a îndemnat toți tinerii din România care dețin acte de identitate moldovenești să participe la vot. Sursa citată notează că Băsescu l-a atacat dur pe candidatul socialiștilor Igor Dodon din cauza valorile sale care vor duce Moldova pe calea apropierii de Rusia. „Cu Dodon, Republica Moldova va fi îngropată în uniunea vamală a Moscovei”, a declarat Traian Băsescu.

Politicianul are dreptul de a participa la scrutinele electorale din Republica Moldova după ce președintele Nicolae Timofti i-a acordat cetățenie. Soții Băsescu au devenit cetățeni ai Republicii Moldova cu acte în regulă pe 3 noiembrie când au depus jurământul la sediul Ambasadei țării noastre de la București.

Obținerea cetățeniei moldovenești de către Traian Băsescu a stârnit un val de critici din partea partidelor de stânga din Republica Moldova – PSRM și PCRM. Mai mult, Igor Dodon l-a avertizat de mai multe ori pe fostul președinte al României că în cazul în care va deveni președinte îi va retrage dreptul asupra cetățeniei Republicii Moldova.

1 Comment

  1. Vali

    Dodon strica relatiile republicii moldova cu singurii ei vecini, romania si ucraina. Pe romani ii indeparteaza prin mentinerea propagandei antiromanest de sorginte ruseasca, iar pe ucraineni ii indeparteaza prin recunoasterea crimeei drept parte componenta a federatiei ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.